Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi a fost ales miercuri președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European.

„Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru încrederea acordată și îi asigur că preiau funcția de președinte cu o mare responsabilitate. ITRE este cea mai importantă comisie din Parlamentul European, fiind responsabilă cu politica industrială, politica de cercetare și inovare a UE, politica spațială, politica energetică și de aplicare a noilor tehnologii. ITRE are, așadar, un impact direct asupra vieții noastre, a tuturor și trebuie să fie motorul schimbării”, a declarat Bușoi, într-un comunicat de presă.

Eurodeputatul liberal consideră că UE are nevoie de „o strategie de politică industrială autentică, mai ambițioasă” și trebuie să asigure tranziția sistemelor energetice pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare.

Cristian Bușoi este singurul român care ocupă funcția de președinte al unei Comisii, în Parlamentul European. El preia poziția deținută anterior de Adina Vălean, care a devenit comisar european pentru transporturi.