Curtea de Apel București a respins definitiv miercuri recursurile formulate de Cristian Diaconescu în ceea ce privește Congresul PMP la care Eugen Tomac a fost reales liderul formațiunii.

Prin urmare, a fost validat Congresul organizat în martie 2023, unde Eugen Tomac a fost votat, statutar și cu majoritate de voturi, președinte al PMP, a anunțat, joi, formațiunea politică printr-un comunicat de presă.

"Partidul a fost, în ultimii ani, ținta unor grupări politice care au avut un singur scop: desființarea noastră. După ce președintele Eugen Tomac a anunțat public, în iunie 2023, în cadrul Congresului USR, că am acceptat invitația de a fi parte la construcția alianței Dreapta Unită, alături de USR și Forța Dreptei, împotriva PMP a început o adevărată campanie de hărțuire", a explicat PMP.

"PSD și PNL au alergie la democrație. Singura structură contestată la Biroul Electoral Central a fost alianța Dreapta Unită. Reprezentantul PSD a cerut eliminarea noastră de pe buletinele de vot dintr-un motiv simplu: le este frică. Noi am avut două congrese în cadrul cărora Partidul Mișcarea Populară și-a ales conducerea. Am respectat toate prevederile legale. Totuși, a durat doi ani până când ni s-a făcut dreptate. Astăzi, Dreapta Unită nu mai poate fi oprită. Au încercat să ne scoată de pe buletinele de vot, însă nu au reușit. Noi, USR, PMP și Forța Dreptei - Dreapta Unită - mergem către victorie", a declarat Eugen Tomac.

+++

Eugen Tomac, eurodeputat din partea PMP, a fost președinte al partidului până la alegerile din 2020, când a demisionat după ce partidul a ratat intrarea în Parlament.

Cristian Diaconescu, fostul președinte al partidului, nu a recunoscut organizarea Congresului din 2023 și nu a participat la eveniment, iar apoi a contestat decizia în instanță.

O lună mai târziu, Colegiul Național al PMP a votat excluderea lui Cristian Diaconescu din partid. 

Într-o reacție pe Facebook, Diaconescu a spus atunci că, "atunci când două sau mai multe persoane au divergențe cu privire la o anumită situație, într-o lume civilizată și o societate democratică, acestea se adresează justiției și așteaptă ca aceasta să se pronunțe".