UDMR nu-și dorește o soluție care să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție în cazul epidemiei Covid-19, declară la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, care precizează că formațiunea sa are și critici la adresa Guvernului.

”Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură (...). Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară”, a declarat joi, la RFI, Cseke Attila, după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune pe 17 august o moțiune de cenzură.

Liderul senatorilor UDMR spune că ”mulți nu știu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu își dorește să existe o soluție care eventual să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție. Evident că sunt și critici și am formulat și noi critici, nu puține, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”.