Dacă ar fi la Palatul Cotroceni, Viorica Dăncilă, care e ”un proeuropean și un transatlantic convins”, spune că ar fi mediator între SUA și UE, încercând să realizeze consensul între cele două părți.

Întrebată la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu” de la Mediafax.ro cum s-ar poziționa în cazul tensiunilor dintre SUA și UE, dacă ar fi președinte, Viorica Dăncilă a declarat: ”Eu cred că acolo aș interveni ca un mediator. Știu să fac acest lucru pentru că în cadrul Președinției rotative a Consiliului UE acesta a fost rolul nostru, de mediator și facilitator de consens. Cred că așa trebuie să ne comportăm și atunci cred că România ar fi privită altfel. Ar fi cel care încearcă să se poziționeze realizând consensul între Statele Unite și UE”.

Ea a mai spus că e ”un proeuropean, dar și un transatlantic convins”: ”Pentru mine e foarte important să apropii România atât de UE, cât și de SUA. cred că, dacă România ar avea inițiativă, cred că, dacă România ar încerca să se implice mult mai mult și să nu aibă această abordare în care vedem ce fac alții și să facem și noi la fel, ar fi mult mai mult respectată”.