Vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri că premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

"Demiterea ministrului Sănătății este o decizie unilaterală și imatură politic și care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității premierului de a conduce o Coaliție de guvernare. Ne-am asumat când am constituit acest Guvern să luăm deciziile majore împreună, iar asta s-a întâmplat până astăzi", a spus Dan Barna.

El a mai spus că a fost chemat miercuri dimineață la Guvern de premier pentru fi anunțat de o decizie luată deja și transmisă președintelui Klaus Iohannis.

"Nu a existat nicio consultare anterioară legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât luni agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare și ieșim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să își mărească impresia artistică", a mai declarat liderul USR.

Barna a mai anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS, decizia prim-ministrului aruncând Coaliția într-o "criză majoră".

"Cerem o întâlnire de urgență, azi sau mâine, a Coaliției pentru a avea un dialog responsabil cu domnii Ludovic Orban și Kelemen Hunor pentru a cere retragerea premierului Florin Cîțu", a mai completat acesta.

Barna l-a atacat pe Cîțu și pentru faptul că el coordonează campania de vaccinare, iar România se află într-un top codaș la acest capitol. 

Întrebat dacă USR PLUS iese de la guvernare în cazul în care Florin Cîțu va avea susținerea PNL, Dan Barna s-a arătat încrezător în "înțelepciunea Coaliției".

Dan Barna a mai acuzat și că propunerea sa ca ministru interimar al Sănătății a fost o decizie unilaterală a lui Florin Cîțu și ea arată din nou "imaturitate și lipsă de înțelepciune politică". Totuși, Barna a spus că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pentru a găsi o soluție.