Președintele USR, Dan Barna, spune că premierul Viorica Dăncilă a plecat în Turcia "să ia lumină de la însuși sultanul Erdogan" și o acuză că a plecat din țară în ziua în care "pare că se reaprinde lupta pentru justiția din România".

"În contextul tentativei continue de erdoganizare a României de către PSD și ALDE, premierul lui Liviu Dragnea a plecat să ia lumină de la însuși sultanul Recep Tayyip Erdogan. Frapează nu doar lipsa de răspundere a unui prim-ministru de țară membră UE, care fuge din țară în aceeași zi în care pare că se reaprinde lupta pentru justiția din România, cât mai ales destinațiile alese pentru turneul doamnei Dăncilă: Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuwait. Toate acestea se petrec în condițiile în care tocmai a fost amânată pentru a doua oară ședința comună a Guvernului României cu cei al statului Israel. Oare Liviu Dragnea și ai lui au rămas și fără sprijinul celui care părea să fie principalul aliat extern și încearcă acum să bată la porțile altor tabere?", a scris Barna pe contul lui de Facebook.

Liderul USR afirmă că turneul premierului seamănă izbitor cu turneul dictatorului Nicolae Ceaușescu în Asia sau Africa, unde mergea pentru a căuta susținere politică.

"Dincolo de faptul că seamănă izbitor de mult cu turneele lui Nicolae Ceaușescu prin Asia, Africa sau Orientul Mijlociu în căutarea susținerii, principala concluzie este că pe plan extern, credibilitatea României riscă să devină egală cu cea a lui Liviu Dragnea – cât mai aproape de zero", a mai spus acesta.