Parlamentarii PNL vor participa, miercuri, la votul din Parlament pentru învestirea Guvernului Cioloș, însă nu vor vota, a anunțat secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu.

„Am decis în seara aceasta (luni) într-o ședință de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opțiunea este 'prezent', nu votez și la comisii ne vom abține. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă și să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat și cu care sperăm că în viitor să mai putem guverna”, a declarat Dan Vîlceanu la Digi24.

El a mai spus că, dacă Guvernul Cioloș nu va trece de Parlament, ceea ce este foarte probabil, PNL va merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu Florin Cîțu propunere de premier, în ciuda faptului că cei de la USR nu-l vor.

Ministrul demis al finanțelor este încrezător că un guvern minoritar PNL-UDMR ar avea șanse să treacă de votul Parlamentului: „Noi ne bazăm pe o susținere pe care o avem și acum din partea UDMR și a minorităților și împreună vom strânge 180 de voturi. Ne mai trebuie 54 de voturi și putem avea un guvern. (...) Vom negocia în Parlamentul României cu parlamentarii României”.