Premierul Viorica Dăncilă anunță că Guvernul va modifica marți OUG 7 printr-o altă Ordonanță, în ciuda avizului negativ dat tot marți de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Aprobăm în ședința de astăzi (marți - n.r.) soluțiile convenite cu reprezentanții CSM și ai asociațiilor profesionale din domeniul juridic în cadrul discuțiilor pe care le-a purtat săptămâna trecută. Noile prevederi reflectă propunerile magistraților cu privire la separările carierelor judecătorilor și procurorilor, delegarea procurorilor în funcțiile de conducere și la delegarea în funcțiile de conducere ale Parchetelor, pentru care numirea se face de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Dăncilă a mai spus că din această lună toți specialiștii IT din domeniul judiciar vor beneficia de aceleași drepturi salariale, iar actul normativ care să reglementeze acest lucru a fost deja trimis către CSM pentru avizare.

De asemenea, premierul a precizat că, în urma discuției pe care a avut-o cu magistrații, au fost transpus în actul normativ "toate prevederile susținute de toți cei care au participat la acea ședință". Dăncilă a uitat să spună că avizul CSM pe modificări e unul negativ.