Premierul Viorica Dăncilă îi cere președintelui Klaus Iohannis să numească miniștri interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul, spunând că speră ca acesta să realizeze că "vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău".

"Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici", a scris Viorica Dăncilă pe contul său de Facebook.


Dăncilă mai adaugă că România are nevoie de un Guvern funcțional și face un apel către Iohannis "să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui".

+++

Premierul Viorica Dăncilă a discutat luni la telefon cu Klaus Iohannis despre numirea interimarilor la ministerele lăsate libere de demisiile miniștrilor ALDE, iar șeful statului i-a transmis că va da un răspuns cât mai curând.