După demisia lui Darius Vâlcov, premierul Viorica Dăncilă le-a schimbat pe protejatele acestuia de la conducerea ANAF și CNAS.

Mihaela Triculescu a fost înlocuită din funcția de șef al Fiscului de Mirela Călugăreanu, otrivit unor decizii ale premierului Viorica Dăncilă publicate luni în Monitorul Oficial.

Triculescu a fost președinte al ANAF din luna ianuarie a acestui an, când l-a înlocuit în funcție pe Ionuț Mișa, iar cea care o înlocuiește a mai condus Fiscul, din iulie 2017 până la numirea lui Ionuț Mișa pe acest post, în martie 2018, scrie Agerpres

De asemenea, Viorica Dăncilă a decis revocarea Adrianei Cotel din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, și membru al Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei alte decizii publicate luni în Monitorul Oficial.

Conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, vicepreședinte al CNAS, până la numirea conducătorului instituției în condițiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

Premierul a decis și eliberarea din funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, la cerere, a lui Darius Vâlcov.

Presa a scris că atât Mihaela Triculescu, cât și Adriana Cotel erau apropiate ale lui Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție.