Președintele PSD, Viorica Dăncilă, susține că nu a luat în calcul să candideze la alegerile prezidențiale, dar o va face, dacă îi cere partidul.

"Nu am luat încă în calcul acest lucru (candidatura la prezidențiale - n.r.). Am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu, ca prim-ministru, președinte al PSD, îl voi susține cu toate forțele, cu tot partidul, astfel încât să câștige alegerile prezidențiale, dar nu vrea să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere și este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. În acest moment eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat", a declarat Viorica Dăncilă, la DCNews.

+++

Aspiranții pentru Cotroceni sunt Eugen Teodorovici, Mihai Fifor Șerban Nicolae, Liviu Pleoșoianu, Ecaterina Andronescu, dar și Călin Popescu Tăriceanu, care speră să fie candidatul PSD-ALDE.

Aceștia, alături de Viorica Dăncilă și un candidat independent, sunt măsurați în sondaje pentru a vedea cine are cele mai mari șanse de a-l învinge pe Klaus Iohannis.

Marți, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a reușit să obțină doar 4% la alegerile europarlamentare, a spus că îl obligă electoratul sa să candideze la alegerile prezidențiale, chiar dacă PSD nu va dori să-l susțină.