Premierul Viorica Dăncilă este de părere că și dacă PSD ar propune pentru postul de comisar european un bebeluș, opoziția i-ar găsi un defect.

"Dacă aș aduce și un bebeluș și am spune că e propus de PSD (comisar european - n.r.), i se va găsi un defect, pentru că interesul lor nu este de a găsi un interes pentru țară. Am văzut declarațiile lui Dacian Cioloș, Rareș Bogdan, Ludovic Orban. Nici nu s-a dus (propunerea de comisar - n.r.) în Comisia juridică și au început deja atacurile. Aceste atacuri sunt monitorizate de celelalte state membre", a declarat Viorica Dăncilă pentru România TV.

Declarația premierului vine în contexul în care PressOne.ro scrie că rezerva de comisar european, Gabriela Ciot, a plagiat în proporție covârșitoare un articol științific publicat în anul 2012. 

Viorica Dăncilă a declarat marți, după ședința CEx, că a discutat cu Ursula von der Leyen, iar Dan Nica rămâne propunerea României de comisar european, deoarece e o persoană respectată și susținută de Grupul S&D. Ea a mai spus că există și o variantă de rezervă, în persoana Gabrielei Ciot.