Premierul interimar Viorica Dăncilă susține că, dacă se dovedește că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut rămânerea la sol a avioanelor Tarom în ziua moțiunii de cenzură, atunci îl va demite. Totuși, este sceptică în privința acuzațiilor.

"Eu nu cred că cineva și-ar fi permis să oprească avioanele la sol", a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată ce va face dacă informațiile se adeveresc, aceasta a spus: "Demitere imediată". Totuși, ea a spus că nu crede așa ceva.

După ce presa i-a spus că Răzvan Cuc a recunoscut că s-a interesat de ce parlamentari vor zbura în acea zi, premierul a replicat: „Este total diferit, după câte înțeleg, ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze dacă sunt anumiți pasageri. Așa înțeleg că este regulamentul, dar acest lucru nu presupune că și-ar permite cineva să țină avioanele la sol”.

Dăncilă a spus că așteaptă rezultatele Corpului de Control trimis la Tarom și la Ministerul Transporurilor.

Fosta directoare generală a Tarom Mădălina Mezei s-a dus astăzi la DNA, după ce procurorii anticorupție s-au autosesizat în legătură cu scandalul de la compania de stat. După ce a fost demisă, Mezei l-a acuzat pe ministrul Cuc de faptul că i-a cerut să oprească la sol avioanele în care se aflau parlamentari ai opoziției pentru ca aceștia să nu mai ajungă la București pentru a vota moțiunea de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă.

Cuc a recunoscut doar că s-a interesat de parlamentari pentru a se asigura că aceștia zboară fără probleme. Potrivit Adevărul, liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, i-ar fi cerut lui ministrului Transporturilor să facă acest demers. Cuc a fost promovat politic de liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, însă l-a trădat și a fost trecut pe linie moartă. Ulterior, la ordinul lui Liviu Dragnea, Ionel Arsene l-a „transferat" pe Cuc din filiala Giurgiu în filiala Neamț, pe care o conduce.