Premierul a declarat joi seara că și-a propus ca Bruxellesul să fie informat corect, adică să primească informațiile de la Guvern.

Viorica Dăncilă a acuzat, la Antena 3, dezinformări ale românilor de la Bruxelles, adăugând că nu exclude să fie și din țară. ”Știu cât rău ne-a făcut Monica Macovei în PE”, a spus Dăncilă, precizând că și-a propus ca Bruxellesul să fie informat corect, prin informații primite de la Gvuernul de la București.

Referitor la acuzațiile că acest executiv ar încerca îndepărtarea de UE, Dăncilă a respins acuzațiile, venind cu două argumente: ea cunoaște foarte bine Uniunea după nouă ani petrecuți la Bruxelles și este primul guvern cu un vicepremier responsabil cu parteneriatele strategice.

”Cum poate un europarlamentar să îndepărteze România de Europa? Un om care nouă ani a stat la Bruxelles cunoaște instituțiile, cunoaște regulile europene și știe cât de importantă este participarea noastră ca stat membru în această construcție europeană. Legat de parteneriatul strategic - este primul Guvern care are un vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice, în special pe parteneriatul strategic cu SUA. Deci cred că doar aceste două lucruri arată, să mă exprim elegant, că dezinformează și că știu realitatea, dar nu vor să o accepte și să o vadă. Acești oameni cred că sunt autiști și nu văd și nu aud ceea ce este vizibil pentru toți cei de bună credință”, a conchis ea. 

  • despre întâlnirea cu Klaus Iohannis: ”Am spus că ceea ce am văzut în spațiul public pentru mine este îngrijorător, aceasta din punct de vedere al simplului cetățean, dar din punct de vedere al funcției pe care o ocup, aceea de prim-ministru, a trebuit să iau măsurile necesare, și anume, chemarea ministrului Justiției în țară, o discuție cu domnul ministru și să cer ca domnul ministru să ia în calcul tot ce a apărut în spațiul public și să vină cu o situație clară în fața cetățenilor și, bineînțeles, în fața Parlamentului".
"Am mai precizat pentru domnul președinte că pentru mine este îngrijorător faptul că am văzut că până și unui prim-ministru i se poate face dosar. Sunt în postura de prim-ministru și pentru mine este cu atât mai important ca să aflu adevărul legat de aceste lucruri apărute în spațiul public".

 

  • despre discuția cu Tudorel Toader: "Imediat ce aceste probleme au apărut în spațiul public l-am rugat pe domnul ministru să se întoarcă în țară, a venit în țară astăzi, a venit direct la Guvern. I-am spus despre aceste lucruri, dânsul știa deja. I-am cerut ca din punct de vedere juridic să facă toată demersurile pentru aflarea adevărului și măsurile care se impun într-un caz sau altul, după ce problemele vor fi elucidate”.
  • despre cele trei spitale regionale: "Legat de cele trei spitale pe fonduri europene. Cele trei spitale nu sunt în situația pe care ne-am fi dorit-o cu toții, trebuia să se construiască la Iași, Cluj și Craiova. Spitalul care trebuia să se construiască la Craiova - ni se cere o altă poziționare, deci un alt teren pe care să construim un alt spital, cer consultanții de la Banca de investiții. Iar la spitalul de la Cluj ni se cer încă 1,4 ha pentru construirea acestui spital. Nu sunt trimise nici toate documentele, pe care ar fi trebuit să le avem deja, la Bruxelles. Căutăm soluții pentru cele trei spitale, iar situația nu pot să spun că ne bucură".
  •  despre linia de metrou spre aeroport: ”Nu ne putem încadra în termenul de 2020 pentru linia de metrou Gara de Nord - Otopeni”.