Aceasta este o zi neagră pentru România, în care președintele Iohannnis a reușit să își impună locotenenții la Palatul Victoria, a declarat Viorica Dăncilă de la sediul PSD, după votul de învestitură pentru Guvernul Orban.

"Am asistat, astăzi, în Parlament la încununarea tuturor manevrelor și jocurilor politice făcute de președintele Iohannis pentru preluarea puterii și subordonarea Guvernului. Astăzi s-a desăvârșit această operațiune ilegitimă de confiscare a puterii executive de către președintele României, această dorință oarbă de a-și impune propriul Guvern pe care să-l poată comanda politic. Astăzi, este o zi neagră pentru democrație, ziua în care președintele Iohannis, cel care a călcat Constituția României în picioare și a ignorat complet deciziile CCR, a reușit să-și impună locotenenții la Palatul Victoria. Și vorbim inclusiv de oameni propuși la ministere-cheie, care au fost respinși în mod rușinos la audierile din comisiile de specialitate, oameni menținuți la aceste portofolii într-un dispreț total față de instituția Parlamentului. Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis, precum și bătaia de joc a sa și a Guvernului său față de instituțiile statului și de lege. Avem un președinte anti-democrație și anti-Constituție, dar cel mai grav este că avem un președinte care lucrează împotriva românilor", a afirmat Dăncilă.

Ea a mai susținut că Iohannis e un președinte dictator: ”Nu v-am văzut să vizitați un cămin de copii, un azil de bătrâni sau măcar sau un sat românesc. Ce se vede e doar ambiția pentru putere și încălcarea legilor”.