Surse politice au declarat pentru EurActiv România că premierul Viorica Dăncilă nu mai vrea să vină miercurea viitoare în Parlament pentru votul privind restructurarea guvernamentală.

UPDATE Surse politice spun că parlamentarii ALDE Marian Cucșa, Ionuț Sibinescu și Alexandru Băișanu au acceptat propunerile de ministere de la premier.

Pe parcursul a câteva ore de discuții dintre premier și cei trei, aceștia din urmă au spus că acceptă funcțiile doar dacă PSD mai cedează un minister către ei. Aceleași surse susțin că deja au existat discuții contradictorii între premier și cei trei "puciști", iar PSD ia în considerare să mai cedeze un minister către cei din ALDE și să meargă la Cotroceni cu patru noi propuneri.

UPDATE Vicepreședintele ALDE, Toma Petcu, a confirmat că au fost discuții între Dăncilă și câțiva membri ALDE pentru a-i coopta la guvernare.

"Doar în viziunea doamnei Dăncilă se păstrează formula (de guvernare - n.r.), pentru că trebuie să ai un protocol, o decizie politică a celor partide, ca să spună că în baza protocolului celor două partide se guvernează", a declarat Toma Petcu. 

+++

Aceleași surse susțin că principalul motiv pentru care Dăncilă nu vrea să vină în Parlament este lipsa majorității PSD.

De asemenea, Viorica Dăncilă vrea să coopteze în Guvern nemulțumiții din ALDE pentru portofoliile lăsate vacante tot de ALDE după ruperea Coaliției - Energie, Mediu, Relația cu Parlamentul.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că, dacă vreun membru ALDE va accepta ocuparea unei funcții publice fără acordul partidului, acesta va fi automat radiat din formațiune.