Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că referendumul pentru revizuirea Constituției ar trebui să aibă loc cât mai curând, dar nu în același timp cu prezidențialele, pentru a nu încălca recomandările Comisiei de la Veneția.

Întrebată de ce nu susține ca referendumul pentru modificarea Constituției să aibă loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, Dăncilă a explicat: "Pentru că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneția și pentru că nu trebuie să avem o dublă măsură. Pe de o parte spunem că trebuie să ținem cont de recomandări, pe de altă parte încălcăm recomandările. Trebuie să avem o abordare unitară și cred că este important să nu suprapunem alegerile, să venim cu mesaje diferite".

Ea a mai precizat că referendumul ar trebui "să aibă loc cât mai curând", adică până la alegerile prezidențiale din toamnă.

Referitor la consultările de la Cotroceni convocate de preșeinte, Viorica Dăncilă a susținut că acestea "nu trebuie să ducă la încercarea de formare a unei noi majorități parlamentare, lucru care nu se încadrează în prevederile Constituției și președintele trebuie să fie președintele tuturor".