Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre punerea în aplicare a rezultatelor referendumului pe justiție, iar ea este de părere că soluția o reprezintă o modificare legislativă făcută în Parlament.

"Astăzi (joi - n.r.) am avut o discuție la Palatul Cotroceni cu domnul Iohannis de nominalizare miniștrilor, dar și de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului de duminică. (...) În următoarea perioadă vom avea o discuție în forurile statutare ale PSD, cu partenerii din ALDE, în urma cărora vom lua o decizie care să reflecte voința poporului exprimată la referendum. După părerea mea, soluția o reprezintă o modificare legislativă dezbătută și adoptată în Parlamentul României", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

EurActiv România scria marți, citând surse din cadrul PSD, că premierul a propus, în ședința Biroului Politic Național (BPN), ca rezultatul referendumului privind justiția să fie inclus în legislație, cu mențiunea "conform voinței poporului".