Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre motivul lipsei din delegație a șefului Senatului, Florin Cîțu, dar și de ce vizita sa la Kiev nu a fost anunțată dinainte.

Întrebat de la cine și când a primit invitația în Ucraina, dar și cum a fost stabilită delegația, Ciucă a răspuns: "Invitația am primit-o de la premierul Ucrainei. Ea a fost stabilită pe canalele diplomatice ale MAE. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproape două săptămâni".

Întrebat și de ce Florin Cîțu nu a fost alături de el și de Marcel Ciolacu în Ucraina, premierul a afirmat că "au fost două vizite planificate separat".

"Este vorba despre numărul membrilor care puteau să facă parte din delegație. Sigur, condiționați fiind de măsurile de protecție și securitate din Kiev și din localitățile unde am fost", a răspuns acesta.

Ulterior, Nicolae Ciucă a fost chestionat de presă și despre motivul pentru care vizita sa nu a fost anunțată public dinainte și nici nu a figurat pe agenda sa oficială.

"Astfel de vizite într-o zonă de război trebuie să se planifice la un nivel de confidențialitate cerut de protocolul pe care țara gazdă îl stabilește. Sunt niște chestiuni care țin de securitatea atât a celor care merg în vizită, cât și a celor care o găzduiesc. Trebuie să înțelegem că este o țară în război, iar liderii au un program care nu are ca prim obiectiv primirea de vizite", a conchis Ciucă.