Vicepreședintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaților, liberalul Ben-Oni Ardelean, a avut o reacție nervoasă la adresa presei, după ce jurnaliștii s-au plâns că nu au avut acces la lucrările Comisiei.

"Nu accept niciun fel de tupeu și nesimțire din partea nimănui, indirefent cine este acela. Nu mai încercați prin nesimțire și prin tupeu să-mi spuneți mie când să votez accesul presei și dacă mai faceți presiuni de genul respectiv vă mai spun o chestiune: o să cer imperativ ca pentru chestiunile respective, care v-am spus că sunt legate de nesimțire și tupeu, o să cer ca în momentul respectiv să vi se retragă acreditarea.  În momentul în care cu tupeu și nesimțire veniți și cereți să dăm un vot fără cvorum și cereți să dăm un vot în momentul în care eu, ca președinte de ședință, nu consimt că trebuie să încep ședința, în momentul repectiv este tupeu și nesimțire", a spus deputatul Ben- Oni Ardelean.

Comisia pentru politică externă s-a reunit pentru a adopta o declarație a Parlamentului privind  situația din Republica Moldova, dar pentru că parlamentarii nu s-au prezentat la muncă, actul nu a putut fi supus votului din lipsă de cvorum.

Ulterior, acesta a intervenit telefonic la Realitatea TV și le-a cerut scuze jurnaliștilor.

”Este un comportament în totală contradicție cu atitudinea noastră față de mass media. PNL întotodeauna a respectat activitatea jurnaliștilor. Îl cunosc pe Ben Oni Ardelean, a avut întotdeauna relații bune cu jurnaliștii, a fost un accident, cred că era supărat din alte motive”, a declarat miercuri seara, la Digi 24, liderul PNL, Ludovic Orban.