Deputatul Georgian Pop, plecat din Pro România după ce a votat învestirea Guvernului, se întoarce în PSD.

Pop a demisionat din PSD pentru a se alătura partidului condus de Victor Ponta anul trecut, în urma unui conflict cu președintele de atunci al social-democraților, Liviu Dragnea.

După plecarea din Pro România, acesta a rămas deputat independent.

+++

"Decizia pe care am luat-o astăzi vine după o lungă perioadă de reflecție și după consultări cu oamenii alături de care am făcut politică social democrată în ultimii 20 de ani. Concluzia la care am ajuns este că, după 20 de ani, nu mă mai regăsesc în modul în care se face politică în PSD. Am făcut parte din echipa de conducere a PSD care a câștigat alegerile din 2016, am realizat un capitol important din Programul de guvernare, dar, din păcate, viziunea mea politică diferă față de modul în care actuala echipă de conducere a înțeles să guverneze. Cei care conduc astăzi PSD nu înțeleg că prin politică trebuie să unești oamenii. Ei aleg ca prin politică să îi divizeze. De când este președintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate, inclusiv viața internă de partid", spunea Georgian Pop la începutul anului 2019.

Trecerea acestuia la PSD ar aduce social-democraților încă un vot la moțiunea de cenzură, atingând astfel pragul de 233 de voturi necesare.