Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a ajuns miercuri la Sibiu, unde s-a întânit cu fostul portar al echipei Steaua București Helmuth Duckadam.

”După ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu «domnule președinte, vreau să vă mulțumesc pentru discursul de la Ateneu». Mi-a spus că ne adresăm cu Donald și Helmuth. Am făcut schimb de cadouri. Am vrut să i-l trimit pe al meu printr-o televiziune, dar el mi-a spus că nu, să ne întâlnim pe 8 mai, la Sibiu, vreau să te cunosc, și dacă vreau sa îi dau ceva, sa îi dau personal”, a declarat Helmuth Duckadam la Digi 24.

”I-am dat o pereche de mănuși, le-a încercat, i-au fost bune, un tricou cu Steaua din 86, cu Donald Tusk nr. 1, și o pălincă făcută de mine. Mi-a oferit o pălincă, puțin mai slabă, a recunoscut și el, din orașul dânsului, și o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura dumnealui”, a mai povestit fostul portar.

Întâlnirea a avut loc după ce în ianuarie, la lansarea Președinției române a Consiliului, Donald Tusk a spus la București că speră ca românii să apere atât în România, cât și în Europa fundamentele civilizației politice, cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri la rând, la finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla din 1986.


Donald Tusk s-a plimbat și prin centrul orașului și a stat de vorbă cu câțiva tineri care l-au așteptat cu o declarație în ramă, pe care i-au dăruit-o președintelui Consiliului European.

VIDEO ARHIVĂ: Apără Duckadam! Clip video cu cele 4 penalty-uri apărate de Duckadam în 1986

Mai mult pe EurActiv »