Ședința CExN a început de peste două ore, dar până acum nu i-a cerut nimeni demisia lui Dragnea. Premierul a spus că nu pleacă de la șefia Executivului, iar Firea s-a arătat din nou nemulțumită de relația Primărie-Guvern.

UPDATE


Gabriela Firea a reamintit că scrisoarea a fost semnată de 25 de persoane.

+++

Ședința CEx s-a încheiat cu un vot de încredere acordat șefului PSD. 55 de membri ai Comitetului Executiv Național au votat pentru Liviu Dragnea și doar opt pentru contestatarii săi. Șeful TSD, Gabriel Petrea, s-a abținut.

+++

În timpul unei pauze, Liviu Dragnea le-a declarat jurnaliștilor că la finalul ședinței va fi categoric un vot, însă nu a precizat pentru ce anume.

Potrivit unor surse din PSD, la începutul ședinței, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, le-a spus colegilor săi că partidul trebuie să rămână unit indiferent de situație, iar el nu renunță nici la modificarea legilor justiției, nici la modificarea Codurilor penale.

Gabriela Firea i-a reproșat, din nou, că proiectele primăriei sunt blocate de Guvern, dar nu i-ar fi cerut demisia lui Dragnea în fața colegilor.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a spus în fața membrilor CExN că nu demisionează de la șefia Guvernului în niciun caz.

Totodată, contestatarii lui Dragnea, în număr de 12, nu au decis dacă vor cere sau nu un vot pentru schimbarea acestuia din funcția de conducere a PSD, dat fiind faptul că ar avea nevoie de 35 de voturi pentru demers.

Potrivit acelorași surse, discuțiile de astăzi se vor purta strict pe conflictul pornit de Gabriela Firea, urmând ca săptămâna viitoare să se organizaeze o altă ședință de Comitet executiv în care să fie discutate aspecte ce țin de activitatea Guvernului și a Parlamentului.