După mai multe ieșiri ale Gabrielei Firea, Liviu Dragnea contraatacă la Antena3. El a susținut duminică seară că a auzit de la cineva că săptămâna viitoare vor apărea informații despre finanțarea din exterior a protestului Diasporei din 10 august.

Liviu Dragnea a enumerat o serie de proiecte care nu s-ar mai realiza dacă PSD ar pleca de la guvernare și a declarat că unele instituții au de pierdut dacă social-democrații rămân la putere:

”Ce ar pierde SRI? ... Am anunțat că vrem să modificăm toate legile securității naționale și vor reveni în matca lor și nu vor mai putea să facă și să desfacă parchete, să trimită sentințe în plic ... Conducerile parchetelor au ce pierde. O putere îngrozitoare pe care au exercitat-o în mod odios, nelegal și neconstituțional, multi ani și au o teamă mare de ideea de audit. Ca cineva va face o analiza a abuzurilor care au condus la oameni condamnați nevinovați, la destine frânte oameni din presă, politcieni, oamnei de afaceri onești, parlamentari, aleși locali, au o teama, pentru că dacă PSD rămâne la guvernare rămâne posibilitatea ca șefii de parchete să fie realizate, nu pe baza unor înțelegeri oculte, ci numiri recomandate de competența acelor procurori numiți și dorința lor de a lucra într-o justiție corectă".

El a mai spus că printre modificările la legile securității naționale este una care pune în discuție posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire.

Referitor la amnistie și grațiere, Dragnea a spus că nu sunt ”o iluzie juridică”, iar Guvernul să găsească o soluție, iar ”cei nevinovați să nu mai plătească costul unei vânători de vrăjitoare”.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de Gabriela Firea, Dragnea a susținut că le-a auzit pentru prima dată la televizor, problemele indicate de ea nefiind discutate în partid.

Referitor la acuzațiile de spionaj, Dragnea a replicat: ”Sigur, nu vreau să fiu decât serios, dar domnule, eu nu pot să spionez pe nimeni pentru că nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de informații, nici eu, nici partidul, nici altcineva. Astea sunt prostii, credeți că structuri din din MAI, unde lucrează oameni serioși, pot să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Dar eu încerc să nu răspund la atacuri personale”.

Liderul PSD a contrazis-o pe Firea în privința lipsei de sprijin pentru preluarea Centurii de către Primăria Capitalei, afirmând că au existat discuții pe această temă și că, în prezent, se încearcă să se găsească niște răspunsuri la întrebări constituționale.

Finanțarea protestelor

Dragnea a reluat acuzațiile privind lovitura de stat încercată în 10 august și a anunțat că săptămâna aceasta vor apărea informații privind finanțarea protestelor din exterior:

”A apărut o supărare cu doamna Carmen Dan, dar măcar altcineva să susțină demiterea ei. Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am și spus doamnei Firea inaite de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea. Nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august instituțiile statului nu au acționat ilegal, Jandarmeria a intervenit respectând regulamentele... Au fost proteste finanțate și din extern. Eu am auzit că vor ieși săptămâna viitoare. Eu nu m-am folosit niciodată de zvonuri. E mai puțin important de unde (am auzit – n.r.). Vor ieși informații despre faptul că s-au finanțat aceste proteste, că au fost organizați paramilitar, că au provocat întotdeauna jandarmii, au încercat să intre prin forță în Guvern. Asta a fost o lovitură de stat".