Întrebat luni în Parlament de postările lui Darius Vâlcov, Liviu Dragnea a declarat că sunt nefericite, dar că nu crede că acesta trebuie să demisioneze.

"Nu o văd foarte bine (postarea lui Vâlcov - n.r.), cred că a fost o acțiune nefericită, dar să îi tratăm pe toți în același registru sau cu aceeași măsură. Nu am văzut inflamări în toți anii în care s-au dat publicității rechizitorii. Înțeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să își dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere", a declarat Liviu Dragnea, referindu-se la postarea fișei medicale a unui protestatar.

Legat de postarea lui Vâlcov, ce spunea că Forumul Democrat al Germanilor din România este continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Klaus Iohannis seamănă cu Adolf Hitler, Dragnea a spus: "în virtutea faptului că sunt un susținător al organizațiilor evreiești, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel” a reacționat luni la această postare, atrăgând atenția că gestul consilierului premierului poate "atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave".

Opoziția a cerut demisia lui Vâlcov, dar dinspre Guvern nu a venit nicio reacție.

Postarea fișei medicale a unui protestatar miroase a poliție politică. În urma acestei postări, Corpul de control al ministrului Muncii s-a autosesizat și face cercetări asupra acestuia. 

"Corpul de control al Ministrului Muncii și Justiției Sociale a demarat azi o verificare vis-a-vis de informațiile apărute in spațiul public cu privire la o persoana beneficiara de pensie de invaliditate. Din primele cercetari s-a constatat ca, pe un cont de socializare, a apărut o decizie de încadrare in grad de invaliditate a unei persoane, in vederea emiterii deciziei de pensionare, adică de un act administrativ. Deci nu avem de-a face cu un certificat medical, de fișe BP2, FIAM sau alte documente medicale de confirmare a unui diagnostic. Este un act administrativ, cu valabilitatea de un an, mai precis între 2006 și 2007, care nu mai produce niciun fel de efecte juridice și care a mai fost menționat in presa, in Decembrie 2017, in urma unei altercații din Piata Victoriei, când un pensionar a fost agresat cu un box. Acest act administrativ se întocmește in mai multe exemplare și un exemplar ajunge inclusiv la angajator, pentru ca invaliditatea de gradul 3 permite dreptul la munca pe o perioada de 4 ore/zi și orice angajator potențial are obligația sa îl solicite, caracterul nefiind astfel unul secret", se arată într-o precizare a ministerului Muncii, pentru Mediafax.