Liderul PSD a anunțat luni că mitingul PSD din Piața Victoriei va avea ca temă apărarea democrației și a statului de drept.

"Este un miting împotriva faptului că democrația și statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem deciși să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o țară liberă, unde instituțiile nu mai sunt sub teroare. O țară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituțiile statului, să influențeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetățeni români, firme românești sa fie inchiși, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce instuții se află sub teroare și ce instituții fac abuzuri, Dragnea a refuzat să răspundă, precizând că le va nominaliza la miting.

Liderul PSD a mai spus, răspunzând unei întrebări, că partidul va reuși să adune sute de mii de simpatizanți.

Viorica Dăncilă a declarat că va fi prezentă la miting.

Detaliile privind mitingul PSD care va avea loc pe 9 iunie vor fi stabilite în cursul acestei săptămâni, a declarat secretarul general al partidului, Marian Neacșu, adăugând că evenimentul urmează să dureze aproximativ o oră și jumătate. Nu e exclusă posibilitatea participării unor invitați din afara partidului.