Președintele PSD cere scuze comunității evreiești pentru referința făcută de ministru la Auschwitz, dar e convins că nu a exista nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu.

"Declarația ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD - ALDE a făcut o asemenea declarație, deși sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenția ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă și să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund", a scris joi, pe Facebook, Liviu Dragnea.

El a mai său că PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete.

"Am condamnat întotdeauna declarațiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD și al coaliției de guvernare prezint scuze comunității evreiești pentru afirmațiile domnului ministru Daea", a mai scris Dragnea.

”Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod și avem o veste proastă, că virusul ar fi și în alt complex (...) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia, toți se incinerează (...), e o muncă extraordinară acolo, este ca la Auschwitz, dom'ne”, a declarat marți seara, la Antena 3, ministrul Agriculturii, Petre Daea.