Liviu Dragnea a spus că social-democrații contabilizează declarațiile celor care îi dau lecții de suveranitate, le contabilizează, dar nu se vor lăsa ”foarte mult influențați”.

După ce Emmanuel Macron a declarat într-un interviu că ”unii în România” atacă independența magistraților, salutând în acest context „munca președintelui român” Klaus Iohannis, care „ține lucrurile sub control”, Liviu Dragnea a declarat luni că n-are de unde să știe la ce s-a referit președintele francez.

”Citesc cu atenție tot ce spune președintele Macron, mai ales că am înțeles că are o relație specială cu domnul președinte Iohannis, deci sunt doi președinți importanți în lume și acum a spus: în România sunt unii care se opun independenței justiției sau care vor să afecteze independența justiției. Neavând fir direct cu domnul președinte Macron și nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe (francez - n.r.) și procurorul șef DNA, ceea ce bănuiesc că este uzual din punct de vedere diplomatic să aibă loc astfel de întâlniri între un ministru de Externe străin și un procuror din România, nu am de unde să știu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituții când a zis unii, poate unele instituții vor să afecteze independența justiției, deci neavând informația completă nu am cum să comentez”, a spus președintele PSD, răspunzând unei întrebări.

”În același timp, am văzut tot în acea declarație - pe care noi am și stabilit să le contabilizăm, vom face o carte de îndrumare și de teze importante - acolo se mai spune un lucru important, care un pic contrazice ce spune mai sus, și anume că crede în democrațiile puternice, în sensul că cei care au câștigat alegerile trebuie să-și asume și să decidă. În România cam noi am câștigat alegerile, dar n-avem de gând să decidem brutal, noi decidem tot timpul prin consultări și ținând cont foarte mult de ceea ce vine ca sfaturi, ca propuneri, ca idei, dar din zonele de bună credință. De la cei care vor să ne dea lecții de suveranitate și de cum să facem noi așa cum nu fac ei le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influențați”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă vor fi făcute demersuri pe lângă Ambasada Franței, așa cum s-a întâmplat în cazul OUG 13, liderul PSD a negat, explicând că ”situația din România e foarte bine văzută, din moment ce au ambasador aici. Înțeleg că au informațiile corecte”.

El a susținut că pe social-democrați îi interesează să facă lucruri bune pentru români, nu lucruri care să dea bine la unii și la alții.