Liviu Dragnea neagă că ar fi fost la petreceri ale SRI, altele decât cee oficiale, sau că ar fi tăiat porcul cu ofițerii de informații. Tot Dragnea spune că nu a fost să vorbească cu șefa DNA împreună cu Victor Ponta și George Maior.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a negat că ar fi fost la ziua vreunui șef din Serviciul Român de Informații. El a spus că a participat la evenimente organizate de SRI, dar a fost în calitate oficială, alături de alți mulți invitați.

Dragnea a mai spus că nu a fost să vorbească cu Kovesi, după care a spus că nu a fost să vorbească cu șefa DNA împreună cu Victor Ponta și George Maior.

 

„Eu n-am negat niciodată. Am fost la acele evenimente și n-am fost incognito, am fost la evenimente oficiale, în special se făceau de Ziua Națională, de ziua SRI-ului sau alte evenimente oficiale, la care erau cred că o sută și ceva de persoane, oameni cu diverse poziții în statul român, în Guvern, în Parlament, Parchete, ÎCCJ. Eu n-am fost la ziua niciunui șef din SRI și nici n-am tăiat vreun porc la SRI. Eu n-am fost să vorbesc cu doamna Kovesi - eu cu domnul Ponta și cu domnul Maior - să vorbesc cu doamna Kovesi. Nu vreau să comentez foarte multe din afirmațiile acestui domn (n.r. - Victor Ponta), dimpotrivă, îmi exprim satisfacția că tot vorbește și îmi doresc să vorbească și el cât mai mult și să vorbească cât mai multe lucruri - pentru că așa aflăm și noi și mai mult. Și uite așa se mai ridică din cortină fără să-și dea seama, mai ales că în 2012 - 2013 nu prea era doamna Kovesi la DNA, din ce-mi aduc eu aminte în lumea reală”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

Fostul șef al SRI George Maior a confirmat pe 27 februarie, la audierile din Comisia parlamentară de control al activității SRI, petrecerile care au avut loc la sedii ale serviciului cu diverse ocazii, printre participanți numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruța Kovesi, Livia Stanciu, a anunțat președintele comisiei, Claudiu Manda.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior - n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naționale a României, a Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naștere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanți. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unitățile de forță din România de la Pachet, Poliție, Informații, de la instanțe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spațiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spațiul public le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe și o discuție informală între oameni care au relații formale și instituționale”, a afirmat atunci Manda.