Liviu Dragnea și Petre Daea au pledat joi seara, la Antena 3, pentru produsele românești, acuzând faptul că roșiile importate sunt din rumeguș.

”Noi n-am fost coloniști, să mergem să luam resurse de la alții. Că așa făceau, ziceau că-i civilizează, dar, de fapt, luau resursele...De ce n-am plecat nicăieri? Ne-a dat Dumnezeu tot. Problema e că vin peste noi”, a susținut liderul PSD.

Lăudând Programul de susținere a cultivatorilor de tomate lansat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în 2017, Dragnea a susținut că românii sunt ”inundați cu roșii din carton, din rumeguș”.

Potrivit INS, în 1990, tomate se recoltau de pe 50.000 de hectare. Suprafața s-a menținut aproximativ constantă: în 2000, se recoltau tomate de pe 47.600 de hectare. Declinul a început exact în momentul venirii la putere a PSD, relatează Newsweek.ro.

Inclusiv atacul liderilor europeni asupra coaliției de guvernare PSD-ALDE ar avea drept motiv faptul că Guvernul Dăncilă a luat o serie de măsuri fiscale care afectează multinaționalele.

”S-au învățat că această țară stă mereu cu capul plecat (...) Nu vine nimeni să ne dea, toată lumea vine să profite de această țară. Toate companiile lor vor să se dezvolte aici în detrimentul companiilor noastre...Noi nu vrem să favorizăm firmele românești, noi luptăm să aibă măcar același tratament ca firmele străin care vin în țara noastră”, a spus președintele PSD.