Liderul PSD a declarat joi seara, referitor la intenția Comisiei Europene de a restrânge accesul la fondurile UE pentru țările membre care încalcă statul de drept, că el nu are nimic împotrivă.

"Este o discuție care abia a început. (...) Acolo trebuie să ținem frontul foarte puternic în domenii care ne interesează foarte mult pe noi - vorbim de politica agricolă comună și de politica de coeziune - și aici toate statele care pot fi afectate de diminuarea politicii de coeziune și pentru agricultură trebuie să facă front comun. În ceea ce privește asocierea respectării statului de drept față de fondurile europene, eu nu am nimic împotrivă, dar este o discuție care este la început și vor fi negocieri foarte serioase", a spus Dragnea, la Parlament, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a fost vizibil deranjat de întrebarea care i-a fost pusă după întrevederea cu premierul Viorica Dăncilă și cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în biroul său: ”Sigur că pe dumneavoastră doar asta vă interesează, pentru că este problema mondială și de asta depinde încălzirea globală sau răcirea globală”.

Comisia Europeană a propus miercuri condiționarea accesului la fondurile europene de respectarea statului de drept. Propunerea trebuie să fie adoptată de Consiliu prin vot cu majoritate calificată inversă.