Liderul PNL a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, iar președintele PSD a avut o reacție direct la persoana lui Ludovic Orban.

 

„Ce pot să comentez la prostia asta? Totuși, e Ziua Eroilor, nu mă puneți să vorbesc despre oameni care nu au nici o legătura cu eroii, sincer”, a declarat Dragnea.

Declarația liderului PSD vine după ce PNL a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea infracțiunilor de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice.

Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Într-o conferință de presă, Ludovic Orban a spus că a făcut plângerea în calitate de simplu cetățean.

Plângerea penală face referire la faptul că președintele PSD Liviu Dragnea a făcut publice informațiile referitoare la memorandumul discutat de guvern pe tema mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și la faptul că cei doi ar fi încălcat legea privind atribuțiile de politică externă ce revin șefului statului.

La începutul acestei săptămâni, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a încercat să spună că îi este frică de o plângere penală.

”Orice (sic!) om îi este frică de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în Justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (sic!) în Justiție”, a spus Dăncilă, citată de HotNews.ro