El a afirmat marți că nu susține o lege a grațierii pentru fapte de corupție.Declarația vine în contextul în care senatorii juriști dezbat azi legea grațierii, la care Nicolae a propus un amendament privind grațierea celor condamnați pentru corupție.


Și ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a distanțat de inițiativa lui Șerban Nicolae de grațiere a faptelor de corupție: "Este o inițiativă personală, a senatorului Șerban Nicolae. Personal nu mi se normal ca grațierea să se aplice și faptelor de corupție".

Ministrul Justiției a mai spus că propunerea senatorului PSD și va prezenta un punct de vedere al Ministerului.

+++

"Eu nu susțin o lege a grațierii pentru fapte de corupție. Categoric nu. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun și acum Guvernului, cum am spus-o în mai multe rânduri, spun și domnului ministru al Justiției, doar legea grațierii nu rezolvă problema. (...) Răspunsul meu este foarte simplu: eu nu susțin grațierea pentru fapte de corupție și în același timp nici nu cred că este o grabă foarte mare cu această lege", a precizat Liviu Dragnea, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, relatează Agerpres.

Întrebat dacă este punctul său de vedere sau al PSD, în condițiile în care senatorul social-democrat Șerban Nicolae afirma că nu s-a consultat cu partidul, Dragnea a răspuns: "Oricine poate depune amendamente, cred că vor mai fi amendamente depuse de parlamentari, este dreptul lor. Oricum, este cale lungă până la decizia finală, vor fi dezbateri în comisii".

Potrivit unui document obținut luni de HotNews, Nicolae a depus un amendament la legea grațierii prin care condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz in serviciu pot fi grațiați. 

Luni seara, senatorul PSD și-a motivat propunerea prin faptul că nu crede că "cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară".