Președintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că se insistă ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să devină o problemă.

"În privința unui ministru tehnocrat, se tot insistă ca ministrul Tudorel Toader să devină o problemă, deși nu am discutat despre asta în partid. Suntem obligați să vorbim despre asta. Nu pot caracteriza această propunere ca fiind bună sau rea. Dar am avut un ministru fără carnet de partid, doamna Raluca Prună (ministru al Justiției în Guvernul Cioloș - n.r.), care s-a dovedit a fi un ministru bun, cred, dacă se revine la ideea asta", a spus Liviu Dragnea, întrebat din nou dacă PSD îl va remania pe Tudorel Toder.

Marți, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întrebat dacă sunt adevărate informațiile potrivit cărora ar fi dispus să accepte remanierea ministrului Justiției, afirmând că: "Am văzut această știre. (...) Nu știu de unde a apărut. Pe mine mă surprinde. Nu pot să fac zi de zi declarații de susținere. (...) Nu știu de unde a apărut această informație și o dezmint categoric".