Liviu Dragnea a fost invitat la Washington, la un eveniment la care va participa și Donald Trump. Între timp, procurorii federali au cerut documente privind donațiile primite de comitetul inaugural al președintelui american.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este invitat la cea de-a 67-a ediție a Micului Dejun cu Rugăciune Națională, organizat la Washington, pe 7 februarie. La acest eveniment va fi prezent și liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Liviu Dragnea a mai fost aproape de Trump în ianuarie 2017, când a participat la ceremonia de inaugurare, la invitația lui Elliot Broidy, vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare.

După eveniment, Dragnea a postat pe Facebook fotografii în care apare la o masă alături de președintele Donald Trump.

Acum, procurorii americani federali au trimis o citație Comitetului inaugural al președintelui Donald Trump în care solicită documente, în urma unor relatări din 2018 conform cărora anchetatorii verificau ipoteza ca donatorii să fi beneficiat de favoruri politice, au relatat media americane, potrivit Agerpres.

Biroul districtual Manhattan al Procuraturii federale au cerut toate documentele referitoare la donatorii comitetului, precum și toate actele privind tichetele și oportunitățile foto pre care donatorii le-au primit în schimbul contribuțiilor lor.

De asemenea, în citație se solicită înregistrările donațiilor ''făcute de cetățeni străini sau în numele acestora, printre care orice comunicare cu privire la sau legată de posibilitatea unor donații făcute de cetățeni străini'', potrivit Wall Street Journal.

Publicația a relatat în decembrie că procurorii federali au lansat o anchetă penală privind comitetul respectiv, care a strâns 107 milioane de dolari pentru ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017.