Ecaterina Andonescu este propunere PSD pentru Ministerul Educației, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, la finalul ședinței BPN. De asemenea, pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene a fost propus George Ciamba.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a semnat marți seară decretul pentru numirea lui George Ciamba în funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, anunță Administrația Prezidențială.

Ciamba va depune jurământul miercuri, la ora 10.00.

+++

UPDATE "Având în vedere că se împlinesc 45 de zile de interimat la Ministerul Educației, am venit cu propunerea pentru acest Minister în persoana doamnei Ecaterina Anronescu", a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, secretarul de stat în MAE George Ciamba este propunerea PSD pentru portofoliul Ministerului delegat pentru Afaceri Europene, după demisia de săptămâna trecută a lui Victor Negrescu.


Potrivit unor surse din partid, Ecaterina Andronescu a fost întrebată înainte de ședință de Liviu Dragnea dacă vrea să fie ministru al Educației, în condițiile în care interimatul Rovanei Plumb va exprima joi.

Ecaterina Andonescu a criticat în termeni duri conducerea PSD în ultimul an, iar la Congresul Extraordinar din luna martie nu a fost lăsată să își susțină discursul.

De asemenea, ea a fost și autoarea unei scrisori deschise în care îi cerea lui Liviu Dragnea să facă un pas înapoi de la șefia partidului.