Deputata Emilia Meiroșu, care a intrat în Parlament pe listele PSD în 2016, a trecut la PNL, după un scurt popas la Pro România.

"Vă informez că Emilia Marlena Meiroșu, deputat ales în circumscripția electorală 9 Brăila, va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL”, a anunțat marți viceliderul deputaților liberali, Victor Paul Dobre, potrivit Mediafax.

Anunțul a fost criticat de liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, care a reamintit că sunt și 135 de primari PSD care au trecut la PNL.

"Vreau doar să constat că odată cu încheierea listelor și candidaturilor la locale s-a oprit și traseismul primarilor dinspre PSD spre PNL, s-au oprit racolările făcute de PNL și a început perioada de mercato la Parlamentul României. Vă e teamă de anunțata moțiune de cenzură și începeți să transferați parlamentari de la PSD fără nicio reținere și jenă”, a susținut el

În replică, liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a spus că  Ordonanța de urgență 55/2014 a permis traseismul politic, în urmă cu șase ani mai mulți primari PNL trecând la PSD.

”În materie de traseism, aveți dreptate și unii și alții”, a conchis deputatul USR Cătălin Drulă.