La parlamentare au participat și 44 de independenți,dar niciunul nu va fi prezent în viitorul Parlament, potrivit rezultatelor parțiale.Printre ei și Theodor Paleologu, Remus Cernea și Elena Udrea, actuali parlamentari,aleși însă pe liste de partide.

La Camera Deputaților cele mai multe voturi au fost obținute de Theodor Paleologu, care a candidat la București - 8.130, urmat de Dinu Gheorghe, de la Constanța, cu 4.459, Remus Cernea (București) - 4.174, Dănuț Dinu (Argeș)  - 3.470 și Elena Udrea (București) - 3.095.

La Senat, Ion Ciocea Ion (Gorj) a adunat cele mai multe voturi - 8.773. 

Numărul de voturi necesar independenților pentru a intra în Parlament depinde de mai mulți factori, dar, în orice caz, un candidat are nevoie de circa 30.000 de voturi pentru Camera Deputaților, în timp ce pentru Senat este nevoie de și mai multe voturi. 

Remus Cernea a criticat legile electorale din România, apreciindu-le drept ”cele mai restrictive din lumea democratică” în ceea ce privește candidații independenți.

”Nu există termeni de comparație cu alte țări. Numai în România sunt cerute extraordinar de multe semnături pentru a putea candida, numai în România sunt oferite doar 10 secunde ca timpi de antenă gratuiți pe zi pentru independenți (în timp ce partidele beneficiază de ore). Numai în țara noastră candidații independenți au de depășit atât de multe obstacole de ordin administrativ”, a scris, pe Facebook, Cernea.

Elena Udrea a candidat în pofida faptului că are patru dosare penale deschise pe numele său, fiind acuzată de trafic de influență, spălare de bani, fals în declarații, luare de mită și complicitate la abuz în serviciu.