Eugen Teodorovici cerea în octombrie 2019, când era ministru al Finanțelor, ca Guvernul Dăncilă să ”reanalizeze” calendarul de implementare a prevederilor privind creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020.

În documentul atribuit lui Eugen Teodorovici se arată că ”reanalizarea” creșterii pensiilor e necesară pentru respectarea limitei de 3% din PIB pentru deficitul bugetar, informează G4Media.ro.

În plus, Teodorovici scria în scrisoarea către guvern: ”Vă adresăm rugămintea de a dispune demersurile necesare astfel încât prin orice inițiativă legislativă să se evite angajarea de cheltuieli bugetare suplimentare, cu impact pe deficitul bugetar al anului curent și al anilor următori, precum și identificarea de economii de cheltuieli bugetare care să nu mai fie angajate pentru alte proiecte, astfel încât să se realizeze încadrarea în țintele de deficit aprobate/asumate”.

+++

Pe 18 august, Teodorovici spunea că premierul Ludovic Orban merită să devină șomer pentru că a distrus economia și "a refuzat nejustificat, doar bazat pe răutate calculată, majorarea pensiilor".

"Orban merită să devină din nou șomer pentru că în numai 10 luni a distrus #economia, a gestionat #crizasanitară în cel mai neprofesionist și dezastruos mod imaginabil, a refuzat nejustificat, doar bazat pe răutate calculată, majorarea pensiilor, salariilor profesorilor și alocațiilor prevăzute în legi, a urmărit cu lăcomie doar obținera de putere, cât mai multă putere politică! De fapt, în cele 10 luni, nu a fost preocupat decât de putere, sinecuri și tunuri financiare", spunea Teodorovici într-un mesaj pe Facebook.