Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, susține că prin refuzul de a o numi pe Lia Olguța la Ministerul Dezvoltării, președintele Klaus Iohannis demonstrează că "tratează România ca pe propria moșie, iar Constituția ca pe o maculatură".

"Astazi am avut parte de un nou episod din lupta absurda a Presedintelui Iohannis cu Guvernul Romaniei si asta la numai o zi de la o noua tentativa a Premierului Dancila de a avea un dialog inter-institutional corect si civilizat cu seful statului. Președintele Iohannis a dat dovadă astăzi de un comportament iesit din orice norma constitutionala, în care nu mai ține cont de nicio regulă și nici măcar de interesele celor care l-au votat. Domnul Iohannis tratează România ca pe propria moșie, iar Constituția ca pe o maculatură", a scris Mihai Fifor pe pagina lui de Facebook.

Fifor îl mai acuză pe președinte că "nu a fost capabil să propună nimic constructiv acestei țări".

"Din pacate, în toți acești ani, președintele statului nu a fost capabil să propună nimic constructiv acestei țări. A blocat tot ce a încercat să facă PSD la Guvernare, fără să îi pese că în acest fel lovește și în cetățeni.Este condus doar de frustrările și ambițiile personale, iar rezultatul este blocada permanentizata asupra Guvernului. Acesta este motivul pentru care, din pacate, va rămâne în istorie drept „Președintele-Bețe-n-Roate”. Domnul Iohannis a transformat, pur și simplu, România într-un câmp de luptă politică, în care vrea să își creeze avantaje electorale", a mai scris Fifor.

Social-democratul spune că Iohannis nu vrea ca PSD să își îndeplinească programul de guvernare, pentru că știe că știe că, dacă "PSD va scoate satele României din noroi, nu va avea nicio șansă la alegerile prezidențiale".

"Nu cred ca mai este vreun dubiu că presedintele Iohannis și-a propus să împiedice cu orice preț PSD să-si realizeze programul de guvernare. Ținta principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea este atacat Ministerul Dezvoltării Regionale, in defavoarea comunitatilor locale care au nevoie urgenta de investitii. Domnul Iohannis știe că dacă PSD va scoate satele României din noroi, nu va avea nicio șansă la alegerile prezidențiale din această iarnă", a mai precizat Mihai Fifor.