Deși a spus că nu va folosi limbaj violent, primarul general al Capitalei s-a dezlănțuit împotriva unor consilieri din opoziție. I-a amenințat că îi dă în judecată dacă nu votează „pentru”, că le face cunoștință cu soțul și i-a numit „obsedați”.

- min. 18:03 în video la finalul articolului: „Vreau să vă spun de la început că nu voi răspunde cu aceeași violență în limbaj și nedreptate, așa cum au făcut unii colegi din opoziție. (...) De ce se opun colegii noștri din opoziție înființării societăților? Câtă vreme municipii conduse de primari PNL au înființat multiple societăți, companii de ani de zile și îi felicit pe foștii primari PNL...”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea. La intervenția consilierului general PNL Ciprian Ciucu, a continuat: „Da, și domnul Pandele. Dar cum dumneavoastră sunteți obsedat de mine... dar nu cred că sunteți masochist, așa că o sa vă fac cunoștință cu soțul meu”, a spus Firea în ședința de Consiliu General.

După care a început.

Consilierul Ciprian Ciucu a încercat să ia cuvântul la începutul ședință, dar Firea i-a spus că va face publică o listă cu rudele și prietenii consilierului care lucrează în primărie.

 

„Nu mai fiți așa agitat. Sunteți tânăr, mai faceți și riduri. Vă vom asculta cum nu vă ascultă nici familia dumneavoastră, cred. Domnul agitat, nu vă folosește și nu vă este în avantaj acest subiect. Voi face publică lista cu toate rudele dumneavostră și prietenii dumneavoastră. Avem 40.000 de angajați în primărie, avem lista cu toate rudele, prietenii, iubiții celor de la PNL, PDL. Sunt consilieri care se opun, dar prietenii lor câștigă bani mulți de la primărie. Vă penibilizați și veți răspunde. Vă dau în judecată. Nu îmi voi mai retrage procesul ca data trecută, nici eu, nici soțul meu. Nu mai trimiteți pe nimeni la mine să îmi spună să retrag procesul”, i-a spus Firea lui Ciucu.

 

Protestele consilierilor PNL au continuat, dar Firea a spus că va cere votul nominal, ca să îi dea în judecată pe consilierii care nu au votat „pentru”.

 

„Nu mă veți împiedica la nesfârșit, pentru că există lege pentru orice. În momentul în care se va aproba transferul patrimoniului de la regii la companiile moderne înființate o să cer vot nominal, ca să vă dăm în judecată pe cei care nu votați, să spuneți dumneavoastră de ce blocați Bucureștiul. (...) Dar de la Bruxelles domnul Bușoi nu vede căpușele de aici?”, a spus Firea.

 

I-a răspuns consilierul PNL Cristian Olteanu, care i-a transmis că diferența dintre firmele înființate de primarii PNL și cele înființate de primarii PSD este transparența.

„Acum un an discutam aici ideea dumneavoastră de a înființa companiile municipale. Așa cum am spus și atunci, PNL nu a fost împotriva ideii de a avea societăți comerciale. Dar există o diferență foarte mare între ce am făcut atunci și ce se întâmplă acum. O dezbatere. Transparentizare. Da, suntem în opoziție (...), dar vă rog să scoateți aceste proiecte de pe ordinea de zi și să faceți o ședință specială pentru acest subiect, administratorii companiilor să vină în fața CGMB să prezinte raportul lor pe cât au reușit să facă în 2017. Și să ne uităm pe acele domenii pe care avem într-adevăr nevoie de companii municipale”, a spus Olteanu.

 

„De 20 de ani ar fi trebuit reformate RADET și RATB. Aceste regii au fost căpușate de firmele de casă ale PNL și PDL. Primăria Capitalei, CGMB, nu au repsectat legile în vigoare privind delgarea serviciilor publice. Dacă alții au fost în ilegalitate, este problema lor, dar eu nu văd normal și firesc să continuăm aceste ilegalități. Noi trebuie să delegăm serviciile publice. Nu există o transparență mai mare decât la aceste companii!”, a subliniat Firea.

 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București sunt mai multe proiecte de hotărâre privind delegare a unor servicii publice către companiile municipale înființate de primarul general Gabriela Firea.

VIDEO Prestație memorabilă a primarului Capitalei, Gabriela Firea, la ședința din 28.03.2018

Mai mult pe EurActiv »