Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că își va da demisia din toate funcțiile politice dacă nu sunt respectate termenele pentru proiectele pe care le are pentru București.

UPDATE

Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor că mănâncă în fiecare zi câteo eugenie și că păstrează astfel de biscuiți în mașină, în birou și acasă, potrivit Agerpres. "Da, sunt cu eugeniile de când eram mic și mănânc eugenii de Boromir - uite, ca să mă și critice... - pentru că sunt singurii care fac eugeniile ca atunci când eram mic. Am spus-o și pe asta", a precizat Liviu Dragnea.

Atenționat de un jurnalist că ar fi toxică umplutura eugeniilor, Dragnea a spus: "Aia nu e toxică, dar mănânc una pe zi, maxim. În fiecare zi. Am și în mașină, și în birou, și acasă".

+++

Liderul PSD a anunțat, după reuniunea Comitetului Executiv, că la congresul din 10 martie, vor fi aleși președintele executiv, secretarul general și vicepreședinții partidului - 16. Vor fi câte doi vicepreședinți pentru fiecare regiune, un bărbat și o femeie. El a mai spus că nu va mai cere vot de încredere pentru el, deoarece liderii organizațiilor județene i-au spus că nu e nevoie.

+++

"Dacă voi avea susținerea colegilor de la București și din Organizația de femei pentru un post de vicepreședinte național voi candida, dar asta nu mă împiedică ca, în momentul în care voi constata că în continuare proiectele Capitalei sunt blocate, într-un timp rezonabil pe care doamna prim-ministru îl știe, pentru că am dialogat pe acest subiect, dacă aceste termene sunt depășite, nu mai aștept așa cum am făcut până acum - îmi dau demisia", a declara luni Gabriela Firea, înainte de CEx, relatează Agerpres.

Edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susținând că sunt oameni în ministere care "pun bețe în roate" proiectelor Municipalității: "Aș dori să aflu motivele pentru care sunt puse bețe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru".

Liderul partidului i-a dat dreptate primarului general în privința faptului că anumiți secretari de stat ar fi refuzat avizarea unor proiecte:

 

"Eu am citit și am și vorbit cu doamna, ne-am dat câteva mesaje după ce a declarat la presă. I s-au probabil bețe în roate. (...) Așa este, urmează schimbările la secretarii de stat. Ceea ce a spus doamna Firea este adevărat. Am avut o discuție cu dumneaei și cu primarii de sectoare, discuție purtată și cu doamna prim-ministru. Au avut și separat discuții cu doamna prim-ministru. S-a făcut în sfârșit un plan de colaborare serios, între Guvern și Primăria Capitalei, care va începe să se implementeze foarte foarte curând, pentru că sunt angajamente pe care ni le-am luat și eu, și doamna Firea în campania electorală de la locale și în campania de la parlamentare. Bucureștiul este cea mai mare localitate din România, unde aproape toți românii vin, trec prin București, au nevoie de instituțiile din București și este important. Dincolo de asta, cea mai mare aglomerare urbană are nevoie de condiții mult mai bune de trai.".


 

Pe de altă parte, Firea a negat că ar face parte dintre vreo tabără din PSD.

”Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti-Dragnea. Nici președintele (Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere și zone de interes care s-au creat în partid", a spus ea, conform Mediafax.

”Dorința colegilor noștri este ca în partea a doua a zilei să fie alegeri pentru funcțiile de vicepreședinte și președinte executiv. Au fost voci care spuneau că nu era nevoie de aceste alegeri, dar pe de altă parte, președintele (n.r. Liviu Dragnea) a explicat că nu e vorba de epurări sau de a scăpa de niște persoane incomode, ci de o schimbare de structură a Biroului Permanent Național. În legătură cu faptul că aș face parte dintr-o tabără care dorește să destabilizeze partidul și să-l detroneze pe domnul președinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. (..) Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulțumiri sunt, am și eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă", a mai spus Gabriela Firea.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că, dacă trei colegi "camarazi" vorbesc public, nu înseamnă că aceștia spun realitatea din partid și a susținut că nu va mai accepta mici intrigi pentru funcții: ”Cei care nu înțeleg că societatea a evoluat, că partidul are responsabilitatea destinelor românilor, a rămas ancorat în trecut. PSD nu mai acceptă intrigi pentru funcții".