Gabriela Firea, primarul Capitalei continuă retorica împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care spune că se consultă doar cu două-trei persoane apropiate, iar ea, ca vicepreședinte, află pe surse sau din presă deciziile luate.

Primarul general, Gabriela Firea, a vorbit din nou despre necesitatea retragerii lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat, în cazul în care liderul PSD nu își schimbă modul de lucru, de a se consulta „doar cu două-trei persoane”.

„Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alți colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane - multe care nici nu fac parte din Guvern - deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o - dacă poate, ar fi minunat - dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar nu atât mai puțin pentru partid, cât pentru țară”, a precizat Gabriela Firea la TVR.

Primarul General al Bucureștiului spune că vicepreședinții și membrii comitetului executiv află despre inițiative legislative sensibile „pe surse” sau din presă.


„În ceea ce privește propunerile legislative sau inițiativele guvernamentale care sunt cu impact public, care sunt mai sensibile, care trebuie comunicate și explicate în mod public, cred că ar fi fost mult mai înțelept și democrat să discute anterior cu membrii BPN, cu membrii Comitetului Executiv, pentru a găsi cele mai bune soluții. A crede că doar un consilier sau a crede că doar un consultant deține adevărul absolut nu este în regulă. De ce? Pentru că întreaga echipă suferă. Nu acei consilieri sau nu acei consultanți decontează, ci noi toți, ca echipă. (...) Este nedemocratic ca vicepreședinții partidului și membrii comitetului executiv să afle lucruri importante despre Guvern și Parlament de pe surse, de pe site-uri”, a mai spus Firea.

„Cred că un partid este ca o familie. Nu poate de fiecare dată o singură persoană să aibă dreptate și nu poate de fiecare dată o persoană, de una singură, să imprime mersul general al întregii echipe, câtă vreme în echipă au apărut deja anumite semnale. (...) Domnul Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este lapte și miere, în întâlniri și ședințe, dar în subterane și întâlnirile pe care le are cu doar câțiva apropiați, deciziile sunt cu totul altele. La episodul Grindeanu, ca și la episodul Tudose, eu am pornit tot de la durerea bucureștenilor, precum și a tuturor românilor care vin în București. De fiecare dată domnul Dragnea îmi spunea că el este de acord din punct de vedere politic cu toate acele mari proiecte, să fie sprijinite de Guvern, dar nu sunt de acord întâi domnul Grindeanu și apoi domnul Tudose. Și atunci, pe bună dreptate, eu semnalam public faptul că Guvernul nu ajută bucureștenii”, a mai spus Gabriela Firea.