Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marți că se va bate în continuare pentru București "din postura de parlamentar" și că nu va face un pas în spate după ce a pierdut funcția în alegerile locale.

"La București am dublat scorul politic, de la 16% la europarlamentare la 33%, iar au am obținut un scor de 38%, foarte onorant, în condițiile date, în care am avut tot guvernul împotriva mea, toți banii de la guvern împotriva mea, s-au focusat toți, cu o campanie deșănțată, negativă, la adresa mea ca persoană, în primul rând, au fost atacuri la persoană, am fost asociată negativ cu foștii președinți de partid, s-a spus că am venit să pandelizez Bucureștiul. Mergeți în Voluntari să vedeți cum arată o fostă comună cu noroiul până la genunchi și cum arată acum sau că am avut o caracatiță. Abia aștept întâlnirea domnului Dan cu caracatița mea, că nu va fi decât eventual în farfurie, dacă o comandă la restaurant. Au fost foarte multe minciuni revărsate asupra mea și, din păcate, au prins.(...) Nu am de ce să fac un pas în spate. Pentru că am dublat scorul partidului în București să fac un pas în spate?(...) Eu o să mă bat în continuare pentru București din postura de parlamentar", a spus Firea la sediul central al PSD, unde a avut loc o ședință informală a conducerii partidului, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că se va face o analiză pentru fiecare județ în parte, iar județele vor analiza fiecare localitate.

"Organizațiile județene își vor lua propriile decizii, iar la nivel național, în primul CPN se va face și o analiză și cu siguranță președintele partidului va anunța rezultatele acestei analize", a menționat Firea.