Președintele PSD București, Gabriela Firea, a anunțat luni că nu este de acord cu acceptarea în Comitetul Executiv al partidului, fără votul explicit al membrilor, a unor persoane pe motiv că acestea „nu mai conduc partide, ci... sindicate”.

Precizările au fost făcute după ce președintele PSD, Viorica Dăncilă, a explicat prezența la sediul partidului a fostului lider UNPR Gabriel Oprea prin faptul că acesta a devenit vicepreședinte al partidului, alături de alți patru lideri de sindicat, notează Agerpres.

„Așa cum am rămas doar șase în picioare din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicitam domnului Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău și, în primul rând, românilor, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, așa și acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public față de nesocotirea opiniei majorității covârșitoare a românilor și a colegilor din partid prin impunerea intrării în CEx, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci... sindicate”, a scris Firea, pe Facebook.

Viorica Dăncilă a spus că liderii sindicatelor cu care s-au semnat protocoale de colaborare devin vicepreședinți cu drept de vot în Comitetul Executiv al PSD. „Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Polițiștilor și Militarilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar, prin aceste protocoale pe care le-am semnat, liderii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național”.

Firea a menționat că în cadrul CEx a fost supusă votului colaborarea cu o serie de sindicate, fără să fie citit numele președinților acelor structuri și fără să se menționeze că acele persoane vor deveni automat vicepreședinți ai partidului.

„Resping ferm ideea că aș fi știut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele președinților acelor sindicate - unele de care nu am auzit în viața mea, nu s-a precizat că devin automat vicepreședinți ai PSD și ca au drept de vot în BPN și CEx, ca și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toata țara”, a spus Gabriela Firea.