Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la finalul ședinței de Guvern, că analizează încă demisiile pe care miniștrii USR PLUS și le-au depus la Secretariatul General.

”Dați-mi voie să analizez și apoi vin cu un răspuns. Încă analizez situația politică", a afirmat Cîțu referitor la demisiile celor din USR PLUS.

"Guvernarea continuă. PNL este un partid responsabil și un partid care a dat deja un vot pentru susținerea premierului. Noi vrem să guvernăm, românii vor să guvernăm", a spus acesta, întrebat ce a discutat marți cu președintele Klaus Iohannis.

El a reiterat că soluția pentru România este o guvernare de dreapta până în 2024, deși "trebuie să ne întrebăm ce înseamnă <de dreapta> în aceste condiții".

Întrebat și dacă este posibil ca demisiile USR PLUS să fie retrase după discuția dintre Dan Barna și Klaus Iohannis, prim-ministrul a răspuns că "e posibil orice".

El a negat și informațiile apărute în spațiul public și care spun că le-ar fi promis diferite funcții și o renegociere a portofoliilor din Guvern celor de la USR PLUS dacă renunță la demisii. 

Tot în spațiul public a apărut informația potrivit căreia Florin Cîțu ar fi promis celor de la USR PLUS șefia Camerei Deputaților, funcție deținută acum de Ludovic Orban, însă premierul a negat și acest lucru.

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că a vorbit chiar marți dimineață cu Cristian Ghinea despre PNRR și i-a transmis că îi pare rău că pleacă de la Ministerul Proiectelor Europene.