Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că, în forma actuală, bugetul pe anul 2022 nu respectă programul de guvernare, iar liberalii trebuie să facă un compromis pentru a îl vota.

"Alcătuirea bugetului este un compromis. Vom vedea dacă PNL va accepta să meargă și cu acest compromis mai departe, în această coaliție.Este o parte de principiu de la care am pornit, când am făcut această coaliție. Când se negocia, fiecare partid a venit cu câteva lucruri pe masă, lucruri la care ținem, care reprezintă electoratul nostru, al fiecăruia.Pentru noi este important să investești. Am demonstrat în ultimii doi ani de zile că deși am scos taxe, am eliminat taxe, accize, supraimpozitări, am reușit să avem venituri mai mari la buget, pentru că am investit", a declarat Florin Cîțu, luni seară, la Digi24.

El a adăugat că nu știe de ce premierul Nicolae Ciucă nu a respectat programul de guvernare și îi cere acestuia să vină în partid și să prezinte bugetul.

"Asta e dezamăgirea mea. Vorbim ceva și se pare că de fiecare dată ceea ce vorbim și ceea ce ține de PNL cumva nu mai ajunge în program. (...) Va trebui premierul să vină în PNL să prezinte bugetul. Trebuia să vină astăzi, a plecat la Bruxelles, dar când se întoarce trebuie să vină să prezinte bugetul colegilor din PNL, pentru că este premierul liberal", a mai afirmat acesta.