Deputatul PSD Florin Iordache susține că Ministerul Justiției trebuia să facă niște "consultări mai ample" cu privire la OUG 7.

”Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții”, a declarat Florin Iordache pentru RFI.

De asemenea, Florin Iordache consideră că magistrații nu mai au motive de nemulțumire, după modificarea OUG 7, anunțată luni seară de ministrul Tudorel Toader.

”A prejudicia cetățenii, că până la urmă și magistrații sunt în slujba cetățeanului și a prejudicia fie prin tergiversarea ședințelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete și cetățenii să fie prejudiciați nu mi se pare corect”.