Gabriela Firea vorbește despre faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, pregătește cu apropiații o lege a grațierii și amnistiei penale. „Nu suntem de acord cu fanteziile, improvizațiile juridice care înțeleg că se pun la cale”, spune primarul general.

Primarul Capitalei, vicepreședinte PSD, dezvăluie că Liviu Dragnea, președintele PSD, lucrează cu apropiați la o OUG privind amnistia și grațierea unor fapte penale.

Dragnea ar fi unul dintre principalii beneficiari, el fiind condamnat definitiv în dosarul Referendumului la doi ani cu suspendare și la 3 ani și jumătate, în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilui Teleorman.

„Mi s-a adus o acuzație pe care aș vrea să o numesc diabolică. S-a transmis către colegi, către români, către mediul de afaceri, către exteriorul și interiorul țării și anume că primarul nu are nicio problemă, că totul este roz în București, se și vede, dar este purtătorul de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistierii. Mi se pare fantastică, noi nu am discutat niciodată în CEx despre asta, a discutat Dragnea cu câțiva apropiați. În principiu, nu sunt împotriva niciunei legi, din niciun domeniu, nici măcar grațiere și amnistie, dar totul trebuie să fie în deplină legalitate, astfel încât să nu compromitem România, întreaga echipă guvernametnală și PSD să iasă rușinos din istorie. Nu m-am opus, dacă este legal, consolidat juridic, dar nu suntem de acord cu fanteziile, improvizațiile juridice care înțeleg că se pun la cale. (...) S-a declanșat o campanie de defăimare a mea în mediul online și în discuțiile de la om la om. Vom deconta toți, nu doar un om. Fac apel la colegii mei să înțeleagă că orice invenție juridică ne poate duce pe toți în haos, să solicite deplină legalitate”, a declarat Firea, într-o conferință de presă.

Gabriela Firea se află în conflict deschis cu liderul PSD Liviu Dragnea, după ce, susține ea, Carmen Dan ar fi încercat să o scoată țap ispășitor pentru violențele din 10 august pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, o apropiată a Gabrielei Firea.

Discuțiile tensionate au avut loc și sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, acolo unde Firea a cerut demiterea ministrului de Interne Carmen Dan.

Marți seară, Firea i-a cerut lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, care ar fi benefic pentru partid și pentru țară.