Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se laudă cu "recordul de gravide" din București și pune acest lucru pe seama programului Primăriei Capitalei prin care se acordă vouchere pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină.

"Record de gravide în București, după perioada de izolare! În lunile iunie și iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul Voucher Materna, lansat la inițiativă mea în anul 2018, continuă!", a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Ea mai spune că până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro.

"Lunile iunie și iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului-aproape 2500 de dosare în fiecare luna de vară. Acest fapt ne demonstrează încă o data că este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioadă de sarcină sub atentă supraveghere a unui medic pentru că, din păcate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsă de bani, nu merg la un consult de specialitate și nici nu își fac toate analizele necesare", a mai scris ea.

Edilul mai precizează că acum sunt în jur de 5 000 de dosare în analiza și procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în perioada imediat urmatoare.